به گزارش روابط عمومی سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس، اختتامیه دومین جشنواره ملی «ترنم فتح» ویژه یگانهای موزیک نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (یکشنبه)، با اجرای یگانهای موزیک ارتش، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی انتظامی در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و با حضور سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر»، امیر «نعمتی» از پیشکسوتان موسیقی نظامی، امیر «محمدرضا تقیپور» رئیس بازرسی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سردار «عبدالرضا امیری» معاون طرح و برنامه و بودجه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، «علیاصغر جعفری» مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و رئیس سازمان هنری و امور سینمای دفاع مقدس ، سردار «محسن شیخی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان تهران، سرهنگ «یعقوب زهدی» نماینده هیئت داوران، سرهنگ «مجیدجوشقانی» معاون روابط عمومی، تبلیغات و امور بینالملل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس برگزار شد.
سرهنگ «علیرضا امجدیان» دبیر این جشنواره طی سخنانی موسیقی حماسی را بخشی از آداب و فرهنگ نظامی یک کشور دانست و اظهار داشت: مفاهمیی، چون اقتدار، امنیت، خلق حماسه، همبستگی، تقویت روحیه ایثار و مقاومت و مقابله با تهاجم فرهنگی هدف و غایت موسیقی نظامی است. وی گفت: دلاورمردانی که در طول هشت سال دفاع مقدس در جبهههای حق علیه باطل حضور داشتند به یاد دارند که موسیقیها و آواهای حماسی که در رسانهها پخش میشد چه شور و اشتیاق و نشاطی را ایجاد میکرد و صحنههای بیبدیلی از حماسه مردمی را درپی داشت. دبیر جشنواره «ترنم فتح» تصریح کرد: سازمان هنری و امور سینمایی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس برای پاسداشت هنر موسیقی حماسی و با هدف بازآفرینی حماسههای دوران دفاع مقدس، افزایش روحیه ایثار و مقاومت در بین جوانان و ارتقاء کمی و کیفی یگانهای موزیک نیروهای مسلح، اقدام به برگزاری جشنواره ترنم فتح کرده است. سرهنگ امجدیان اظهار داشت: دومین جشنواره ملی «ترنم فتح» همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی بود و این اتفاق خجسته تبرک خاصی به این جشنواره بخشید و برآن شدیم تا قطعه سرودی به نام «چهل فجر شکوه» را تولید و در اختیار یگانهای موزیک قرار دهیم تا به عنوان یکی از موارد سنجش و ارزیابی توسط داوران، ارزیابی شود.وی اضافه کرد پس از جمع بندی تجربیات اولین جشنواره در شورای سیاست گذاری، که متشکل از نمایندگان یگان های موزیک نیرو های مسلح وبا توجه به تجربیات و جذابیت این موضوع و هدف گسترش دامنه فعالیت و اثر گذاری، دومین جشنواره ترنم فتح در سطح ملی با حضور یگان های موزیک نیروهای مسلح در سراسر کشور انجام پذیرد. و تصویب شد. دومین جشنواره ملی ترنم فتح در سه مرحله استانی، منظقه ای و کشوری برگزار گردد.
در این جشنواره یگان های موزیک نیروهای مسلح سراسر کشور در هفنه دفاع مقدس با 56 یگان رزم نواز در فضایی سرشار از صمیمیت و همدلی باهم به رقابت پرداختند. که منتخبین مرحله استانی که 21 یگان موزیک سراسر کشور بودند. به مرحله منطقه ای (شامل مناطق آذر بایجان شرقی-مازندران-تهران-همدان-چهارمحال بختیاری- خراسان جنوبی و فارس) اعزام ودر ایام الله دهه فجر با فضایی سرشار از شور آشنایی و تعامل باهم به رقابت پرداختند که نهایتا 7 گروه موزیک به مرحله پایانی راه یافتند.
در اخر جای دارد که اینجانب به عنوان دبیر دومین جشنواره ملی ترنم فتح ضمن تشکر و قدر داننی از تمامی دست اندرکاران، ادارات کل حفظ آثار استانها و همراهی فرماندهان یگان های موزیک سراسر کشور و ادارات کل حفظ آثار، برگزار کننده مرحله منطقه ای و داوران محترم جشنواره که با حوصله و بهره گیری از تجربه خودشان مارا شناسایی هرچه بیشتر ظرفیت یگان های موزیک یاری نمودند. کمال تشکر و قدردانی خودرا اعلام نمایم.
سرهنگ زهدی: «ترنم فتح» موجب تحرک و انگیزه گروههای موزیک نیروهای مسلح شدسرهنگ زهدی نماینده هئیت داوران جشنواره «ترنم فتح» در ادامه این مراسم گفت: این جشنواره موجب تحرک و انگیزه در بین گروههای موزیک نیروهای مسلح شده، درحالی است که در گذشته کمترین توجه به این یگانها شده است. وی گفت: یگانهای موزیک ما هشت هزار ماموریت غیر نظامی داشتهاند که دو هزار و ۷۰۰ ماموریت آن توسط نیروی زمینی ارتش انجام شده است، اما تاکنون فعالیتهای آنها دیده نشده است. نماینده هیئت داوران جشنواره «ترنم فتح» افزود: برگزاری این جشنواره تحرک و رقابت بسیار خوب و سالمی را بین یگانهای موزیک نیروهای مسلح به وجود آورده است.
دکترعلیاصغر جعفری مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز در این مراسم اظهار داشت: جشنواره «ترنم فتح» نمونهای از فعالیتهای خوب مجموعه سازمان هنری و امور سینمایی دفاع است. ما امروز در مجموعه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سالانه ۱۰ جشنواره ملی و بینالمللی تدارک دیدهایم که هرکدام از این اتفاقات در یک حوزه منشأ خیر و برکت است. وی به ظرفیت گروههای موزیک یگانهای نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: نقش گروههای موزیک در طول هشت سال دفاع مقدس ماندگار است. بخشی از اقتدار مجموعه نیروهای مسلح بخاطر وجود یگانهای موزیک است که از ادبیات فاخر کشورمان استفاده میکنند. مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اظهار داشت: برای بازیابی گروههای موزیک در یگانهای نیروهای مسلح این جشنواره پیشبینی شده که در دوره اول یک حرکت مبنایی شکل گرفت و لوازم و نیازهای گروههای موزیک تامین شد. طراحی و تهیه موزیک «چهل فجر شکوه» به عنوان یک کار مشترک برای همه گروههای موزیک فعالیت خوب سال گذشته بود که امسال این برنامه با تهیه موزیکی جدید ادامه پیدا خواهد کرد. فعالیتهای دوره سوم جشنواره از امروز با رونمایی از پوستر آن آغاز و مرحله استانی آن در هفته دفاع مقدس و اردیبهشت سال آینده در مرحله کشوری این جشنواره برگزار میشود.
سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس نیز در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی «ترنم فتح» ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عملیات مرصاد، جشنواره «ترنم فتح» را یک جشنواره جوانانه دانست و اظهار داشت: نقش گروههای موزیک در نیروهای مسلح تاکنون مغفول مانده بود؛ درحالیکه گروههای موزیک در هر مراسم و صبحگاهی، به آن مراسم رسمیت میدهند و موجب نشاط میشوند. وی عدم وجود جشنوارهای برای گروههای موزیک را یک خلأ دانست و گفت: جشنواره «ترنم فتح» ابتکار مجموعه سازمان هنری و امور سینمایی است که از سال گذشته با همکاری موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شکل گرفت. سردار کارگر جشنواره «ترنم فتح» را محلی برای تجلی شور جوانان دانست و تصریح کرد: شوری که جوانان دارند در گروههای موزیک نیروهای مسلح دیده میشود. رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس به تاثیر موزیک در هشت سال دفاع مقدس پرداخت و اظهار داشت: هنگام آغاز هر عملیات و با پخش مارش پیروزی در رادیو، رزمندگان به وجد میآمدند و روحیه آنها بالا میرفت. وی اجرای گروههای موزیک نیروهای مسلح در جشنواره «ترنم فتح» را تحسین و تاکید کرد: سرودهای ملی حتی در برنامهها و مسابقات ورزشی نیز همواره در روحیه مردم تاثیرگذار بودهاند و اگر به چنین موزیکهایی بها ندهیم و از آنها غافل شویم، موسیقیهای نازل جایگزین آنها میشوند؛ لذا باید موزیک نظامی را تقویت و در مراسمها و مناسبتهای مختلف از آنها استفاده کنیم. سردار کارگر به اجرای موفق گروه موزیک ۱۳۹۷ نفری دانشگاه امام حسین (ع) در میدان آزادی اشاره کرد و گفت: اجرای چنین موزیکهایی، تحسینبرانگیز است و باید آنها را ترویج و سعی کنیم که این گروههای موزیک را بیشتر نشان دهیم. رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس پرداختن به مسائل نظری و تئوریک موسیقی را مهم دانست و گفت: پیشنهاد میکنم بخش مقالات علمی و نظریهپردازی برای تبیین نقش موزیک در نیروهای مسلح به این جشنواره افزوده شود. همچنین جشنواره «ترنم فتح» گسترش داده شود و علاوه بر استفاده از ظرفیت تمام کشور در عرصه موزیک نظامی، این جشنواره برای تبادل فرهنگ و تجربه در بین ارتشهای کشورهای اسلامی و جهان گسترش یابد.
در پایان این مراسم که با حضور سردار سرتیپ بسیجی بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس برگزار شد، گروههای موزیک دانشگاه تربیت پاسداری امام حسین (ع)، دانشگاه افسری امام خمینی (ره) نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی و منطقه سوم نیروی دریایی ارتش به ترتیب به عنوان گروههای برتر اول تا سوم شناخته شده و مورد تقدیر قرار گرفتند.